SWEET & SALTY

...jako život...
Chuťovka

Recept-nerecept: brambory+focaccia

Občas se i milovníkům jídla, jako jsem já, po návratu z práce stane, že jediné, co by chtěli, je dát si nohy nahoru, drink do ruky, mlčet a jenom tupě zírat do zdi. Pro tyhle chvíle jsem objevila báječnou kombinaci, která zabere pouhých deset minut času, ale udělá v břiše jako v pokojíčku, což je přesně to, co člověk po dni v práci potřebuje ke štěstí. A proč recept nerecept? Ono vlastně ani není moc co vařit 🙂

Co je potřeba?
– těsto na focacciu – buď si můžete i den předem udělat vlastní (třeba takhle) nebo koupit už hotové a rozválené
– chutney z červené cibule z Marks&Spencera (Red onion caramelized chutney) – vím, že jsem chodící reklama na M&S, ale tohle je fakt bomba!!
– 4 brambory nakrájené na tenké plátky
– 100 g sýru gruyere, nebo jiného výrazného sýru, nastrouhaného na jemno
– snítka rozmarýnu

Dejte hřát troubu na 180°C. Na plech dejte pečící papír a na něj přeneste focacciu. Prsty roztáhněte těsto do stran a udělejte po celém povrchu důlky. Potřete cibulovým chutney, poklaďte plátky brambor, posypejte sýrem a rozmarýnem a dejte do trouby na 20 minut upéct. Pak už můžete jenom krájet a dlabat 🙂 Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.