SWEET & SALTY

...jako život...
Hlavní chod

The Daring Cook’s Challenge May ’13 – EN CROUTE

Květnovou výzvu pro nás připravila Monkey Queen a tématem bylo En Croute, což v podstatě znamená cokoliv upečeného v těstě. Asi nejznámějším příkladem je Beef Wellington, což je hovězí svíčková někdy obalená ve směsi hub a jater a to obalené v listovém těstě. Na začátku jsem se na výzvu dost těšila, protože i když dány byly i jiné možnosti, chtěla jsem Wellington zkusit. Jenže nevím jak se to mohlo stát, ale úplně jsem zapomněla, že mám výzvu udělat a nakonec jsem to tak nějak trochu odflákla na poslední chvíli.

Nemůžu říct, že by mi to nechutnalo. Udělala jsem variantu s vepřovou panenkou, protože se mi po pravdě moc nechtělo riskovat kus svíčkové a navíc panenka měla takovou hezkou velikost pro dva. Navíc jsem se rozhodla pro zjednodušenou variantu bez mezi náplně, která se taky dělává. Nééé že by to bylo vysloveně špatné, ale kdybych zvolila druhou inspiraci – portobello se špenátem a sýrem – určitě bych udělala líp. Tak někdy příště no…

Nebudu tady ani dávat recept, protože to vlastně žádný recept nebyl – vepřovou panenku jsem osolila, opepřila a okořenila marockým kořením, které celému jídlu dalo chuť, opravdu bylo skvělé. Maso jsem ze všech stran opekla na pánvi, aby se zatáhlo, nechala trochu vychladnout a obalila v listovém těstě. Balíček jsem pak pomazala vajíčkem a dala na nějakých 25 minut do trouby na 200°C. No a bylo hotovo. K tomu jsem zvolila už jenom lehký salát z okurek a cherry rajčátek.

Protože panenka byla vážně pro dva, zbylo mi po obalení a ozdobení ještě listové těsto, tak jsem z něj jako bonus udělala slané tyčinky a parmazánem a kari 🙂 Příště zkrátka budu muset vyzkoušet ty žampiony 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.