SWEET & SALTY

...jako život...
Chuťovka Hlavní chod

Pesto ze sušených rajčat a pečených paprik

Letos se mi po hrozně dlouhé době povedlo mít vánoční přípravu celkem v klidu a hlavně – snad poprvé – mám včas nakoupené všechny dárečky, takže nebudu šílet těsně před svátky a vymýšlet co bych tak ještě mohla komu pořídit. Přesto je ale potřeba udělat a zařídit dost věcí a nějak pořád nepřehazuju svůj volný čas vidlema 🙂 Takže v tomhle období víc než kdy jindy ocením rychlé recepty, kterými se ale nijak neošidím o potěšení z jídla. A věřím, že jste na tom podobně a že vás následující rychlovka třeba alespoň trochu inspiruje.

Co je potřeba?

na pesto
– 4 – 5 sušených rajčat naložených v oleji
– 1 naložená pečená paprika
– 2 lžíce piniových (nebo jiných) oříšků
– 2 lžíce na jemno nastrouhaného parmazánu
– pár lístků bazalky
– cca 2 lžíce dobrého olivového oleje

a k tomu jako doprovod pro 2
– cca 170 g špaget nebo jiných těstovin (podle toho, jací jste jedlíci)
– parmezán na posypání
– 1 kuřecí prsíčko nebo vykoštěné stehýnko
– lžíce oleje
– sůl na těstoviny

V pánvičce rozehřejte olej, kuřecí nakrájejte na kousky a nechte je restovat. Můžete je trochu posolit, chcete-li. Hrnec s vodou vydatně osolte a dejte vařit. Všechny suroviny na pesto dejte do mixéru a zmixujte je na pastu – může být i hrubší, záleží jestli tam chcete kousky nebo ne. Promíchejte kuře, aby se hezky opeklo ze všech stran. Až bude voda vřít, vhoďte těstoviny a uvařte na skus (tak aby po rozkousnutí byl jasně patrný střed špagety). Hotové těstoviny slijte, přidejte je do pánvičky ke kuřeti, přidejte pesto a promíchejte. Mě na dvě porce stačily 4 polévkové lžíce pesta, ale záleží na vás. Nandejte na talíře, posypte parmezánem a ozdobte bazalkou. Dobrou chuť!

TIP pro vás – z uvedeného množství vám pravděpodobně nějaké pesto zbude. Už jste zkusili pestem ochutit třeba kuskus nebo tvaroh na pomazánku? 🙂

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.