SWEET & SALTY

...jako život...
Hlavní chod

Špagetová jakože čína

Než mě někdo ukamenuje, tak ano, vím, že následující jídlo čínu nevidělo ani z vlaku a společné s tím má tak akorát trochu sojové omáčky. Ale my tomu tak doma odjakživa říkáme a když se uvaří, málokdy něco zbude a je to prostě strašně dobrý a tak tomu takhle budu říkat dál. Možná nevypadá na fotce tak, že byste to slupli i s talířem, ale dejte na mě – jen máloco je tak žravý jako tohle 🙂 A ještě jedna poznámka, pokud se rozhodnete následující recept zkusit: až budete stát v krámu u regálu a rozhodovat se jakou sojovku koupit, tak kupte Kikkoman. Věřte mi.

Co je potřeba pro 2?
– 1 větší kuřecí prso (stačí tak 200 g)
– 1 cibule
– 2 mrkve
– 1/4 celeru (půlka, pokud máte malý)
– hrst sušených hub
– sójová omáčka
– olej
– 200 g špaget
– sůl k osolení vody na špagety

Cibuli nakrájejte na drobno a dejte ji na mírný stupeň smažit na oleji. Mrkev a celer nastrouhejte na hrubém struhadle (mělo by být zhruba stejné množství obojího). Když je cibulka měkká, přidejte zeleninu a nechte smažit. Sem tam promíchejte, zelenina by se měla mírně osmahnout. Maso si nakrájejte na kostičky a dejte na jinou pánev na olej opéct. Když se vypeče šťáva a maso trochu zhnědne, podlijte ho půl hrníčkem vody, přidejte houby a cca 3-4 lžíce sójové omáčky. Nechte probublávat, aby houby změkly a spolu s masem nasákly omáčku. Pokud už se vám zelenina začala trochu připékat, mírně ji podlijte, přiklopte pokličkou a nechte dusit. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, špagety nalámejte na čtvrtiny a dejte je vařit. Jakmile budou na skus, slijte je, přidejte k nim zeleninu a maso s houbami i s veškerou šťávou. Dobře promíchejte a podle chuti ještě dochuťte sojovkou. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.