SWEET & SALTY

...jako život...
Hlavní chod

Špagety s červenou cibulí a mozzarellou

Když jsem odcházela na mateřskou a brzo po tom, co se nám narodila píďalka, se zdálo, že konečně budu  mít čas začít pravidelně jíst, na což jsem v práci trochu pekla. Těšila jsem se, že si budu každý týden psát jídelníčky, podle kterých pojedu a že budu vyvářet jak divá, aby i muž měl jídlo do práce.

Pár měsíců uběhlo a samozřejmě jsem zjistila, jak strašně naivní představa to byla 😀 O svačinách si můžu nechat jenom zdát a když se mi podaří uvařit si normální oběd a v klidu ho sníst, tak to považuju za úspěch dne. Nutno říct, že čím je píďala starší, tím líp mi to jde, protože (chválabohu nebo komu) si celkem dost času vystačí sama, nebo s otevřeným šuplíkem s formičkami na muffiny a miskami. I tak se ale dost často stane, že k obědu zhltnu kus chleba, nebo si udělám nějakou kaši s ovocem a když mám kliku, tak mi zbyde něco z večeře z předchozího dne.

Sem tam se mi ale povede vytvořit opravdovou a navíc dobrou rychlovku a to si pak musím honem zapsat, protože za dva dny už o ní nevím 😀 Takže asi budu muset vytvořit novou kategorii „pro jednoho“ a tohle bude jeden z prvních receptů v ní.

Co je potřeba pro 1?
– půlka červené cibule
– 3 sušená rajčata v oleji
– 50 g mozzarelly (nejlepší je z MozzarellaArt)
– hrst bazalky
– 3 lžíce na jemno nastrouhaného parmezánu
– 1 lžíce smetany (nemusí být)
– sůl, pepř a olej
– špagety pro jednoho, neuvařených je to cca 75 g

Dejte vařit vodu na těstoviny, dobře ji osolte. Cibuli nakrájejte na měsíčky a na půl lžíci oleje ji osmahněte do změknutí. Dejte vařit špagety a k cibuli přihoďte pokrájená sušená rajčata i s olejem a na mírném stupni opékejte, dokud se špagety neuvaří. Slijte špagety, lžíci vody z nich přilijte k cibuli a rajčatům. Vsypte špagety do pánve, přidejte lžíci smetany, většinu bazalky, mozzarellu a polovinu parmezánu. Lehce promíchejte, opepřete, dejte na talíř a posypejte zbylou bazalkou a parmezánem. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.