SWEET & SALTY

...jako život...
Hlavní chod

Pečená krůtí stehna

Jestli někdy nevíte, co uvařit o víkendu, tak tohle! Jako fakt. Recept je z únorového Apetitu, kde byl na obálce a jen nad tou fotkou jsem se mi začaly sbíhat sliny 🙂 Je to jídlo prakticky bez práce, takže můžete užívat víkendové volno, ale navíc má takovou zvláštní jinou chuť, kterou dost možná jen tak nedostanete z hlavy. Tak snad mi z Apetitu odpustí, ale musím se o něj podělit. Jen je potřeba přiznat jednu věc – dává se tam ocet a jeho „vůni“ budete mít v celém bytě, ale nenechte se tím odradit, protože to za to podle mě stojí.

Co se potřeba?
– 100 ml jablečného octa
– 2 lžíce jablečného octa
– 90 g třtinového cukru
– 1 lžíce olivového oleje
– 2 krutí stehna
– 4 paličky česneku
– 6 snítek rozmarýnu
– 400 ml drůbežího vývaru (ale můžete i vodu)
– sůl a mletý pepř

Troubu předehřejte na 180°C. V pekáčku smíchejte octy, olej, polovinu cukru, sůl a pepř. Z obou stran v marinádě oráchejte krůtí stehna a nechte je tam alespoň 20 minut odležet. Přidejte česnek (vcelku celé paličky), rozmarýn, většinu vývaru a maso posypte zbývajícím cukrem. Zakryjte alobalem, dejte na 2,5 hodiny péct a hoďte nohy nahoru 🙂 Za 2,5 hodiny sundejte alobal a nechte ještě půl hodiny dopéct. Jako přílohu si dejte třeba čerstvou bagetku a malý salát a nechte si chutnat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.