SWEET & SALTY

...jako život...
Kam zajít

Obsluhoval mě italský baron

Nevěříte?? Ale je to tak! Pravý a nefalšovaný italský baron přijel do Čech a připravil degustační večeři, jejíž součástí byla ochutnávka vín z jeho vinařství, které je prý čtvrtou nejstarší rodinnou firmou na světě. A o co šlo??

Protože jsem členkou klubu Wine Food Marketu, chodí mi pozvánky na nejrůznější jimi pořádané akce. Na tenhle rok si WFM připravili na každý měsíc představení jednoho italského regionu a vyvrcholením je pak degustační večeře. Protože jako první si vybrali moje oblíbené Toskánsko, nezaváhala jsem nad pozvánkou na večeři ani vteřinu. Večeři měl „pod palcem“ právě host majitele, baron Ricasoli, který si z Toskánska přivezl i svého kuchaře, který vaří na jeho hradu Castello di Brolio. Každý chod doprovázelo jedno z vín, které baron pěstuje a stáčí.

Kdo chodíte do WFM, znáte úžasnou atmosféru a pohodu, která tam panuje. Byla jsem proto hodně zvědavá, jak to bude vypadat večer na uzavřené akci. A musím říct, že mě rozhodně nezklamali. Prostředí bylo krásně, ale přitom velejednoduše naaranžované, lidé v dobré náladě a očekávání, baron se ukázal jako příjemný chlapík a když vzal na sebe zástěru a začal spolu s panem majitelem roznášet třetí chod, bylo jasné, že tenhle večer nebude mít chybu. Zbytek už poznáte z fotek, asi není třeba velkého komentáře. Snad jen, že jídla byla z kategorie mana nebeská. Až bude nějaká další akce, doporučuji na ni rozhodně zajít, je to vážně zážitek.

místa připravena, čekají jenom na nás 🙂

 

menu večera

 

kluci italský v plné práci

 

připraveno k degustaci

 

první chod – poprvé jsem ochutala lanýže. Nevím, co na tom mají, nemělo to chuť.. zbytek ale boží.

 

ricottové ravioli s dýňovým pyré a opečeným špekem – božské

 

šafránové rizoto s křepelkou – natlačila jsem to do sebe všechno, protože jsem to tam prostě nedokázala nechat.

 

ossobucco po siensku, aneb dušené telecí kolínko.

 

pan baron se šéfem WFM obešli všechny stoly

 

takhle se hromadně zdobí talíře pro dezert

 

mascarponové millefoglie – dezert samotný jsem bohužel nenakousaný vyfotit nestihla

Jak můžete vidět z fotek, nebyla to degustační večeře ve stylu „od každého jedno sousto“, ale zcela regulérní řízené obžerství. K tomu vynikající víno a domů jsme se odvalili horko těžko. Už ale vybírám, na který region ještě půjdu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.