SWEET & SALTY

...jako život...
Hlavní chod Pro děti Pro jednoho

Ryba v papilotě

Taky najíždíte po Vánocích na tolik populární detoxy a hubnoucí kůry? Přiznám se, že já ne. Letošní Vánoce mi navíc přišly celkem neobžerské (nebo aspoň ne tolik jako obvykle), takže ani nemám tu potřebu. Navíc mě to všeobecné šílení a naivní předsevzetí nebaví. Ze zkušenosti můžu říct, že větší efekt má začít s tím kdykoli jindy během roku, než zrovna prvního ledna, tedy uprostřed zimy, kdy naše tělo potřebuje spíš hřejivá a výživná jídla. No ale pokud byste přece jenom chtěli něco lehčího, zkuste si udělat rybu v papilotě se spoustou zeleniny.

Papírový balíček zajistí, že ryba zůstane šťavnatá, i když ji necháte v troubě o něco déle, aby se stihla udělat i zelenina. Do balíčku můžete dát prakticky jakoukoli, jen myslete na to, že by to měly být takové druhy, které se uvaří za přibližně stejnou dobu. Nebo tomu přizpůsobte tloušťku plátků (já jsem třeba mrkev nakrájela na hodně tenké plátky, cuketu pak na jednou tak silné). Můžete tam přidat i na tenko nakrájené brambory, ale já je vařím radši zvlášť klasicky ve vodě, nebo je alespoň chvilku předvářím, abych měla jistotu, že budou měkké. Každému udělejte samostatný balíček – můžete tak nakombinovat oblíbené druhy zeleniny pro daného strávníka 🙂

Co je potřeba pro 1 (a pídě)?
– 200 g rybího filetu
– zelenina podle chuti (cuketa, fazolky, fenykl, cibule…)
– olivový olej
– bylinkové máslo nebo pesto
– sůl a pepř

Troubu rozehřejte na 220°C. Ustřihněte si z pečícího papíru kus dostatečně velký na to, abyste mohli rybu zabalit. Zeleninu nakrájejte na tenké plátky a pokud dáváte cibuli, nakrájejte ji na opravdu tenoučké až průhledné plátky, aby se stihla udělat. Zakapejte olejem, promíchejte a rozprostřete na pečící papír na plochu velikosti rybího filetu. Rybu osolte a opepřete a položte na zeleninu. Rybu poklaďte bylinkovým máslem/pestem a celé zabalte do pečícího papíru, aby neunikala pára. Dejte do trouby na zhruba 15 – 20 minut podle tloušťky filetu. Pak balíček vyndejte a opatrně rozbalte, aby vás nespálila pára. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.