SWEET & SALTY

...jako život...
Moučník Pro děti

Dezert z domácího pribináčku

Pribináček. Mňam!! Jedna z mých oblíbených snídaní je talíř lívanců s ovocem a Pribináčkem. Nebo, abych byla přesná, s Lipánkem – věděli jste, že co se týče složení, tak je na tom Lipánek o dost líp? Mě to docela překvapilo, zbytečně kazit takovou klasiku. No a pak jsem náhodou narazila na tip, jak vyrobit domácí a je to tak geniálně jednoduché, že jsem to musela zkusit. Navíc si ho můžete osladit podle svého gusta a to se počítá, protože na píďalu je ten podle mě ten klasický přece jenom sladký zbytečně moc. Kromě porce, kterou snědla naše malá (a olizovala se až za ušima), jsem ze zbytku vytvořila ještě dezert pro sebe a ostatní dospěláky. Místo jahod můžete samozřejmě použít jakékoli jiné ovoce, ale já je měla v mrazáku, tak proč je nevyužít 😉

Co je potřeba?
na pribináčka:
– půl kelímku šlehačky
– 250 g tučného tvarohu ve vaničce
– sladidlo podle chuti (já měla javorový sirup)
– lžička vanilkové pasty

na zbytek dezertu:
– plná hrst jahod (nebo třeba borůvek)
– lžička vanilkové pasty
– piškoty nebo cukrářské piškoty

Na pribináčka vyšlehejte šlehačku s vanilkou a pak zašlehejte sladidlo a tvaroh. Můžete ho použít hned, nebo dát odpočinout do lednice, kde ještě trochu ztuhne.

Ovoce zalijte třemi lžícemi vody, pomačkejte a spolu s vanilkou svařte na hustou konzistenci, skoro jako na marmeládu. Do skleničky nadrobte piškoty, dejte vrstvu pribináčku, na to vrstvu ovoce a ještě jednou zopakujte. Vršek posypejte ještě trochou piškotů, ozdobte mátou a nechte si chutnat 🙂

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.