SWEET & SALTY

...jako život...
Chuťovka Hlavní chod

Jarní frittata

Tentokrát mám pro vás jednu jarní rychlovku. Obědy pro jednoho jsou pro mě stále ještě výzva, protože jednak v takovém malém množství moc vařit neumím a druhak se mi do toho ani moc nechce, protože vařit pro sebe samu mě zkrátka zrovna moc nebaví. Když mi ale v bedýnce přišly nové brambory, jarní cibulka a hráškové lusky, tak jsem z toho udělala tuhle frittatu a pochutnala jsem si já, ale i píďa, která už pomalu, ale jistě začíná jíst i naše dospělácké (neochucené) jídlo.  Frittaty mám obecně dost ráda, protože se do nich schová ledasjaký zbytek z lednice a studené se dají servírovat i jako fajn pohoštění na párty. Množství surovin samozřejmě vynásobte dle potřeby 🙂

Co je potřeba pro 1?
– 1 střední brambora (ideálně nová)
– 2 jarní cibulky
– hrst čerstvě vyloupaného hrášku
– 2 vejce (ideálně bio nebo z volného výběhu)
– 1 lžíce smetany
– 1 lžíce parmezánu
– 1 lžíce másla
– sůl a pepř

Pokud máte novou bramboru, tak ji jen lehce pod vodou odrhněte, pozdní bramboru oškrábejte. Nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a pět minut vařte v mírně osolené vodě. Mezitím nakrájejte cibulky, část pokrájené natě si odložte stranou. V menší pánvičce na másle osmažte cibulku do změknutí, bude to jen chvilička. Slijte brambory, přidejte je k cibulce a dál opékejte. Po zhruba pěti minutách (brambory by měly být lehce opečené) přidejte hrášek.

V misce promíchejte vajíčka, smetanu a parmezán, osolte a opepřete. Rovnoměrně zalijte zeleninu v pánvičce a opékejte na středním stupni, dokud nebudou vajíčka ztuhlá. Pak pomocí pokličky frittatu obraťte (přikryjte pánev, obraťte, aby ležela na pokličce a sesuňte zpět do pánve) a ještě chvilku ji do zezlátnutí opékejte i na druhé straně. Přesuňte na talíř a posypejte zbylou cibulkovou natí. Podávejte se salátkem nebo s pečivem. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.