SWEET & SALTY

...jako život...
Hlavní chod

Rybí filety s crème fresh a bazalkovým pestem

Dnešní recept sem dát musím z jednoho prostého důvodu – nechci na něj zapomenout! Přiznám se, že ryby nejím ani zdaleka tak často, jak bych měla. Ale snažím se je mít alespoň jednou za 14 dní, což je asi tak třikrát víc, než v minulosti 🙂 Hlavním důvodem, proč je doma nevařím častěji, je asi to, že je moc neumím a přijde mi, že střídám dva tři způsoby pořád dokola a to jednoho přestane bavit. Teď jsem ale ve starém Apetitu objevila recept, ze kterého jsem si sedla na zadek a vy si sednete taky. Kombinace rychlý + téměř bez práce + božský je zaručená.

Co je potřeba pro 2?
– 4 x 100 g filetů pevné bělomasé ryby (např. candát, treska, okoun)
– 4 plátky prosciutta
– 4 lžíce crème fresh
– 2 lžíce bazalkového pesta
– 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
– sůl a pepř
– čerstvá bageta

Troubu rozpalte na 180°C. Každý filet z obou stran osolte a opepřete a obalte v plátku prosciutta. Vložte do pekáčku a kolem filetů rovnoměrně rozdělte crème fresh a na to bazalkové pesto. Posypejte parmezánem a pečte v troubě 20 minut. Dejte si k tomu nejlíp čerstvou bagetu – garantuju vám, že z omáčky nezbude ani kapička!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.