SWEET & SALTY

...jako život...
Moučník

Brownies

Nevím, jak je to možný, ale minulý týden jsem poprvé pekla brownies! Fakt nechápu, proč mi to trvalo tak dlouho, když za a) miluju čokoládu a za b) nedají prakticky žádnou práci. No ale tak lepší pozdě než nikdy, že jo. Akorát teda ho budu muset hodně brzo upéct znova (to je pech), protože jsem celý pekáček odnesla do práce na deskohraní, kde po něm dost brzo zbylo jen pár drobků a to je věc, kterou mi muž většinou neodpustí. A to se mi „povedlo“ ho přepéct, takže ani nebylo tak dobrý, jak mělo. Troufám si říct, že pokud kolegům a kolegyním nechybím já, tak moje pekařské hokus pokusy určitě jo 😀

Co je potřeba?
– 150 g čokolády
– 100 g másla
– 150 g třtinového cukru
– 50 g hladké špaldové mouky
– 50 g polohrubé mouky
– 3 vejce
– 1 lžička vanilkové pasty
– pár lžiček burákového másla (nemusí být)

Troubu rozpalte na 180°C. V hrníčku rozpusťte čokoládu spolu s máslem, pak ji nalijte na cukr, přidejte vanilku a prošlehejte, až se cukr rozpustí. Pak po jednom (ale jako fakt postupně) zašlehávejte vajíčka. Na konec přisypte obě mouky a promíchejte, těsto bude celkem hutné. Menší pekáček, tak 20×20 cm vyložte pečícím papírem, vlijte těsto a uhlaďte. Pokud chcete, tak lžičkou sem tam vmáčkněte do těsta bobek burákového másla (já měla Šufánkovo čokoládové a je boží) a dejte na cca 25 minut péct.

Brownies jsou hotové, když na špejli ulpí pár drobečků, protože by nemělo být úplně upečené. Ideální je, když je prostředek lehce nedopečený a trochu mazlavý 🙂 K podávání se skvěle hodí šlehačka – já jsem ji ovoněla kapkou kávového extraktu a vanilkou, ale i jen tak samotná bude super a trochu srazí sladkost brownies. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.