SWEET & SALTY

...jako život...
Hlavní chod

Rajčatové risoto

Tak už jsem taky konečně vyzkoušela Konečně vývar. Pro ty z vás, kteří je ještě neznáte – partička z Konečně vývar jsou nadšenci, kteří si řekli, že dost bylo hnusných umělých bujónů a že se to dá dělat i jinak.. no a našli díru na trhu. Vaří vývary jen ze zeleniny, masa a koření, bez umělých přidaných látek a hele – jde to. Prodávají je v sympatických 450 ml sklenicích, což je tak akorát na jednu polévku/pod maso/na rizoto. Když nemáte zrovna po ruce vývar v mrazáku, je to super volba. Zkusila jsem jejich kuřecí a použila ho na rizoto a abychom měli změnu, vyzkoušela jsem na závěr přidat rajčatové sugo. Vznikla z toho super rychlovka na všední den.

Co je potřeba pro 2?
– 1 větší kuřecí prso
– 1 menší cibule
– 150 g Arborio nebo Carnaroli rýže
– 1 sklenice kuřecího vývaru z Konečně vývar, nebo cca 500 ml vašeho vývaru
– 5 lžic rajčatového suga (případně 1 lžíce rajčatového protlaku + 1 zarovnaná lžíce cukru + 3 lžíce rajčatového pyré)
– 1 vrchovatá lžíce parmazánu + další na postrouhání
– tymián, sůl a pepř
– 2 lžíce oleje

Cibuli nakrájejte na malé kostičky a na lžíci oleje nechte změknout. Mezitím ohřejte vývar, abyste ho na rýži pak nelili studený. Nakrájejte kuře na kostičky a v pánvičce je dejte opéct na druhé lžíci oleje, dokud nebudou lehce do hněda opečené. Jakmile cibulka změkne a zesklovatí, přisypte rýži a minutu ji opékejte. Pak přilijte naběračku vývaru a míchejte, dokud se všechen nevsákne. Pak další naběračku a tak dál a dál, dokud nespotřebujete vývar a rýže nebude na skus hotová. Pořád musíte míchat, aby se nezačala připalovat. Jak je rýže hotová, přimíchejte sugo, čerstvý tymián a lžíci parmazánu. Dosolte a dopepřete podle chuti. Nechte prohřát, nandejte na talíř, posypte opečeným kuřetem a navrch parmazánem. Dobrou chuť!

1 Comment

Napsat komentář: Anonymní Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.