SWEET & SALTY

...jako život...
Chuťovka

Chia pudink

Nechce se vám dělat ale vůbec nic + máte chuť na něco sladkého + nechcete se cpát čokoládou = chia pudink. Jednoduchá rovnice s jednoduchým řešením. Do chia pudinku můžete nacpat prakticky cokoli, co máte zrovna po ruce, bude vás stát půl hodiny času, z toho tak tři minuty „práce“ a jako bonus to zároveň bude zdravé. Jen si musíte ze začátku trochu zvyknout na zvláštní slizovitost semínek, ale na to vám budou stačit tak tři sousta.

O výhodách chia semínek vás tady nebudu přesvědčovat. Jednak jsem to už udělala tady a druhak jste jistě zdatní vyhledávači na všech možných internetech a ostatních kuchařských blozích. Takže předkládám ten nejjednodušší recept, co si možná ani nezaslouží se tak nazývat, a zbytek nechám na vaší vlastní fantazii. Pro počáteční experimentování navrhuji vyměnit ovoce, mléko za jakoukoli rostlinnou variantu, přidat kakao, ořechy či semínka. Pokud by se vám zachtělo dát mi vědět, co jste všechno do pudinku zkombinovali vy, budu jenom ráda. Můj facebook, mail, i zdejší komentáře jsou vám plně k dispozici a budu mít alespoň inspiraci na příště 🙂

Co je potřeba?
– 2 lžíce chia semínek (seženete dnes už asi v jakékoli zdravé výživě)
– cca 200 ml mléka (dávala jsem od oka)
– 1 banán
– lžíce javorového sirupu

Chia semínka nasypte do misky, zalijte mlékem a dejte do lednice. Během půl hodiny je tak 4 – 5 promíchejte, aby se při nabobtnávání neslepila na dně v jednu hmotu. Semínka na sebe začnou vázat tekutinu a vytvářet tak kolem sebe slizovitou hmotu, díky které bude mléko ve finále zahuštěné. Po půl hodině v mixéru rozsekejte nebo vidličkou rozdrťte banán a přimíchejte ho spolu se sirupem k semínkům. Ozdobte podle svojí fantazie a nechte si chutnat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.