SWEET & SALTY

...jako život...
Hlavní chod

Šafránové rizoto s klobáskou

Už strašně dlouho jsem se chystala udělat šafránové rizoto a přibližně polovinu té doby už mám doma i koupený šafrán. Ale pořád jsem se nějak nemohla nakopnout a pustit se do něj. Pak mi ale zbyly tři snídaňové klobásky z TRMS a napadlo mě, že by to s krásně žlutým a veselým šafránovým rizotem mohla být dobrá kombinace. A taky že jo! 🙂

Co je potřeba pro 2?
– 130 g rýže na rizoto (kulatozrnné Arborio nebo Carnaroli)
– 1 menší cibule
– 1 dcl suchého bílého vína
– 1/2 lžičky šafránu
– cca 750 ml horkého vývaru (může být i z dobrého bujonu – já mám Alnaturu)
– 3 klobásky typu salsiccia, je to cca 250 gramů
– sůl, pepř a dvě lžíce oleje
– parmazán na posypání

Šafrán dejte do misky a zalijte půl deci horké vody. Na oleji nechte zesklovatět cibulku, dokud nebude měkká – nesmí ale začít hnědnout. Jakmile bude tak akorát :), vsypte rizoto a tak minutku nechte opékat. Pak zalijte vínem a až se vypaří, zalijte rýži sběračkou vývaru. Vždycky počkejte, než se vývar vstřebá a pak zase přidejte sběračku. Při tom celou dobu rizoto míchejte, aby se nezačalo připalovat. Zároveň s tím vymačkejte do pánvičky klobásky, rozdělte je na kousky velikosti sousta a nechte opékat. Těsně před tím, než bude rýže na skus, přidejte šafrán i s vodou – barva, kterou pustil do vody, rizoto ovoní a obarví na krásně žlutou barvu. Pak už jen nandejte na talíř, posypte klobáskami a postrouhejte parmazánem. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.