SWEET & SALTY

Nezařazené Polévka

Vítám jaro!

Je mi jedno, že jsem dneska jela do práce ve sněhu, je mi jedno, že je venku na nule a je mi úplně jedno, že kopřivy na velikonoční nádivku nejspíš nebudou, protože v tom mrazu nestihly vyrůst. Já vítám jaro! A jak? Rozhodla jsem se, že zimu přemůžu silou vůle 🙂 Prostě budu na jaro a teplo a zelenou trávu myslet tak usilovně, že prostě musí začít být jaro i reálně a ne jenom podle kalendáře. A jako první krok jsem si udělala k večeři polévku s nádherně jarní barvou.

Co je potřeba pro 2?
– 250 g čerstvého špenátu
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– lžíce másla nebo oleje
– 1 větší brambora
– 200 ml šlehačky
– 750 ml zeleninového vývaru
– hrst hladkolisté petrželky
– sůl, pepř
– lžička oregana
– špetka chilli
– parmazán

Na másle nebo na oleji osmažte na jemno nakrájenou cibuli a česnek, dokud trochu nezměknou. Pak přidejte bramboru nakrájenou na malé kostičky a asi po dvou minutkách přilijte vývar (já jsem nalila do hrnce vařící vodu a přihodila dvě kostičky bio zeleninového bujonu od Alnatury). Nechte povařit, dokud brambory nezměknou. Pak přidejte 2/3 špenátu a vařte dokud nezvadne – trvá to tak pět – sedm minut. Přilijte šlehačku, osolte, opepřete a přidejte oregano. Jakmile se začne polévka zase trochu vařit, odstavte ji z tepla a tyčovým mixérem rozmixujte společně se zbytkem špenátu a petrželkou do hladka. V misce pak na polévku nakrouhejte škrabkou hoblinky parmazánu a posypte špetkou chilli podle chuti. K polévce jsme měli rozpečenou bagetku s bylinkovým máslem. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.