SWEET & SALTY

...jako život...
Chuťovka Nezařazené

The Daring Baker’s Challenge February – CRISP CRACKERS AND FLATBREADS

Původně jsem sem únorovou pekařskou výzvu vůbec dávat nechtěla, ale nakonec jsem si řekla, že člověk by neměl ukazovat jenom ty povedené věci, ale taky se nestydět za to, že se sem tam něco nepovede. Nikdo není dokonalý a já už vůbec ne, takže únorová výzva je tu 🙂

Tehle měsíc hostila výzvu Sarah z blogu All our fingers in the pie a tématem byly krekry nebo chlebové placky. Zadání bylo hodně volné, v podstatě jedinou povinnou částí bylo, aby výsledný produkt křupal. Protože z chlebového těsta peču tarte flambée (recept bude brzo),chtěla jsem zkusit krekry, protože ty jsem ještě nedělala. Nedávno se mi dostaly do ruky výborné cibulovo-parmazánové (tuším že z DMka), tak jsem se rozhodla, že je zkusím napodobit. K tomu jako druhou variantu jsem měla v plánu se sezamovými a lněnými semínky.

No co vám budu povídat. Jako tradičně jsem to nechala na poslední chvíli, takže nakonec jsem stihla jenom ty první a ještě navíc se mi povedlo první polovinu spálit na uhel a to doslova. Kdo by řekl, že se dá zkazit taková jednoduchost, jako upečení placiček z mouky a vody??? Druhá půlka mi na první ochutnání nepřišla nic moc, ale do druhého dne se nějak rozležely a rozvoněly a v práci to vypadalo, že chutnají, takže to asi nebyla taková katastrofa, jak to na začátku vypadalo. Jinak je to ohromná rychlovka, doufám, že na ně nezapomenu a brzy se k nim vrátím – na párty jsou ideální. Všechno jsem dělala tak nějak od oka, takže míry berte s rezervou.

Co je potřeba?
– 1 a 1/2 hrnku celozrnné hladké mouky
– 1/2 hrnku horké vody
– 1/3 hrnku olivového oleje
– 1,2 lžičky soli
– 2 menší šalotky
– 2 vrchovaté lžíce parmazánu + 2 lžíce na posypání

Je to rychlovka. V míse smíchejte mouku, vodu, olej a sůl v těsto. Jakmile se přestane lepit (lze přidat mouku, pokud je moc řídké a lepivé), tak z něj udělejte bochánek a nechte ho 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. V mixéru rozsekejte na drobno cibuli s parmazánem. Když je těsto odpočinuté, tak do něj zapracujte cibuli se sýrem. Rozpalte troubu na 200 °C a těsto vyválejte na pečícím papíru na plát tak 2 mm tlustý. Nakrájejte nožem na kousky velikosti, které chcete – těsto nenabyde. Každý jednotlivý kousek pak propíchněte vidličkou, posypte zbylým parmazánem a dejte do trouby. Upečení trvá tak 10-12 minut podle tloušťky těsta, ale pozor, strašně rychle se to spálí! Dobrou chuť!

4 Comment

  1. Thank you so much! Your grissini looks great, I want to do such lovely photos like you! How can I link the story?? I'm new in Daring 🙂

  2. Oh these look so nice, they look just like store bought ones!!! You have done such a great job with the challenge. I made Grissini for the challenge, Pop over to my site and say hi, I would love it if you would link your story to mine with the Daring Baker linky tool.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.